Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. november 7., szerda

viszonyítsunk!

A felmentett jegyző által indított munkaügyi per első fokú ítéletére 2006. december 13-án került volna sor. December elsején a testület a polgármester szóbeli előterjesztésére újra felmentette, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt, Csomor Sándor viszont rendelkezik a polgármester által aláírt esküokmánnyal. A felmentett jegyzőt a korábbi perben ítélkezve a bíróság jogerősen visszahelyezte állásába, majd első és másodfokon is megszüntette az eskü ügyében indult eljárást, mivel azt a korábbi eljárásban elbírálták.

Csomor Sándor a városi bíróságtól végrehajtásban kérte, hogy munkahelyére visszatérhessen, azonban az önkormányzat visszautasította az eljárást. A bíróság 200.000 forintra büntette meg az önkormányzatot, és kilátásba helyezte, ha rendelkezését nem teljesítik, karhatalmat biztosít a jegyzőnek hivatala elfoglalására.

Ma a Tatabányai Munkaügyi Bíróságon I. fokon Csomor megnyerte a munkaügyi per számszaki részét: az elmaradt jövedelem, kártérítés és perköltség címén, összesen cca. 24 Millió Ft-ra jogosult.

Nézzük mennyi az annyi... városi léptékkel mérve.


  • A Pala nyeresége 11,4 millió volt, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek a 2,1x-ét vették el a várostól!
  • Egy év alatt egy parkolóhely 535080 Ft-ot hoz, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek 44,85x-ét vették el a várostól!
  • Egy Aquasziget belépő ára 2400 Ft, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek 10.000x-ét vették el a várostól! (Csak emlékeztetőül: Az Aquasziget Esztergom 2005 november 18-án nyitotta meg kapuját.Az Aquasziget Esztergom 2006. január 3-án köszöntötte tízezredik látogatóját.)
  • Idősek Napja alkalmából 5000 Ft az, amelyet a 62 év felettiek kapnak, a mostani ítélettel Meggyes Tamásék ennek 4800x-át vették el a várostól!