Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. november 10., szombat

Sütnivaló!

MEGGYES-ŐRÜLET

Hozzávalók:

  • 1/2 kg kimagozott meggy (lehet befőtt vagy mirelit is)
  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 20 dkg kekszpor
  • 10 dkg vaj
  • rumaroma, kakaó, lekvár, csokireszelék, kávé
Elkészítés

A gesztenyamasszát összekeverjük a vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Előtte -amíg a vaj kicsit megpuhul- összeállítjuk a kekszalapot. A kekszporhoz keverünk néhány kanál finom lekvárt, kakaót, kb. egy deci kávét, a meggy levét vagy egy kis tejet. Puhának, formázhatónak kell lennie! Béleljük ki egy szép kerek tál alját ezzel a keverékkel kb. egyujjnyi vastagságban, szépen dolgozzuk rá a vajjal összekevert gesztenyemasszát, és körkörösen haladva rakjuk ki a kimagozott meggyel! Ha mirelit a meggy, előtte nem árt jó alaposan lecsepegtetni a levét. Készítsünk egy gyors csokimázat és vonjuk be vele művünket! A tetejére szórhatunk még csokireszeléket is! Tegyük hütőbe, hidegen ugyanis jól szeletelhető az őrület!

Jó étvágyat!