MEGGYES-ŐRÜLET
Hozzávalók:
- 1/2 kg kimagozott meggy (lehet befőtt vagy mirelit is)
- 1 csomag gesztenyemassza
- 20 dkg kekszpor
- 10 dkg vaj
- rumaroma, kakaó, lekvár, csokireszelék, kávé
A gesztenyamasszát összekeverjük a vajjal, kis rumaromával ízesítjük. Előtte -amíg a vaj kicsit megpuhul- összeállítjuk a kekszalapot. A kekszporhoz keverünk néhány kanál finom lekvárt, kakaót, kb. egy deci kávét, a meggy levét vagy egy kis tejet. Puhának, formázhatónak kell lennie! Béleljük ki egy szép kerek tál alját ezzel a keverékkel kb. egyujjnyi vastagságban, szépen dolgozzuk rá a vajjal összekevert gesztenyemasszát, és körkörösen haladva rakjuk ki a kimagozott meggyel! Ha mirelit a meggy, előtte nem árt jó alaposan lecsepegtetni a levét. Készítsünk egy gyors csokimázat és vonjuk be vele művünket! A tetejére szórhatunk még csokireszeléket is! Tegyük hütőbe, hidegen ugyanis jól szeletelhető az őrület!
Jó étvágyat!