Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. november 27., kedd

Esztergom World

2003 júliusában Gulya István, Esztergom önkormányzatának sajtóreferense bejelentette: a városhoz tartozó Prímás szigeten Disney Meseparkot szeretnének létesíteni. A mesepark célja lenne, hogy a jövő generációját megismertesse a sláger-mesékkel és figuráikkal.

(Forrás: http://www.axel.hu/cikk/axel.hu/37401 )

ehhez képest 2006. január 10-én: megjelent egy cikk:

Van egy kis sziget a Dunán, benőtte a gaz, de Esztergomhoz tartozik. A Kis-Duna-hídtól északra fekszik, felülnézetből különösképp látni, mekkora megműveletlen terület az, amit Prímás szigetnek hívnak. Csaknam 8 hektár világosra kopott füves föld. Esztergom Város Polgármesteri Hivatala is látta ezt és úgy döntött: a terület dús Disneyland-dé válhatna.

Az egyedi kezdeményezések közül az egyikről Gulya István, a helyi önkormányzat sajtóreferense értesítette a közt. Eszerint egy látvány- és meseparkot, valamint meseiskolát terveznek a Prímás szigetre, amely gyerekeknek és szüleiknek is szórakozási lehetőséget kínál.

És itt jött a nagy magyar fordulat:
A mesepark másik missziója, hogy a jövő generációját megismertesse az utóbbi generációs sláger-meséivel és figuráival. A felsorolásban valamiért hiányzik Von Schwartz, Giovanni Gatto, Safranek és Grabowsky neve sajnálatos módon, de Kukori és Kotkoda, A Vuk hősei és a Futrinka utca bejelentett lakói esztergomban is be lesznek jelentve.

A Vízipók és keresztes barátja és persze a Márissal kiegészült Mézga família is képviselteti magát a felhozatalban. A mesealakok különböző méretben és formában jelennek majd meg.

Ezen híres figuráknak beöltözött statiszták gyakran imitálják majd a Disneylandek ciklikus giccsparádéját, mialatt a srácok megismerik a honi mesekultúrát, amellyel mostanában nincsenek elkényeztetve, szemben Action-man és rombusz-arcú tökös legényeinek túltengésével.

(Forrás: http://www.axel.hu/cikk/axel.hu/27985 )

Tehát a mese az már akkoriban is ment! Disneyland... de hát az mégsem annyira nagyonmagyar, legyen MAGYAR MESEPARK... és mi van? semmi. semmi. semmi.