Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. december 10., hétfő

Döntési mechanizmusok - Esztergom

Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének soron következő ülését 2007. december 13-án (csütörtökön) 18 órára a Városháza nagytermébe az alábbi napirendi pontok tárgyalására hívta össze Meggyes Tamás.

A 67 napirendi pontból 17-et zárt ülésen tárgyalnak a képviselők. Negyvenkét napirend előterjesztését megint nem kapják meg a képviselők a meghívóval együtt, némelyiket későbbi postával, de a többségét csak a napirend tárgyalásakor.

Az új módszer, amit Meggyes Tamás bevezet a testületi ülések hosszúságának kiküszöbölésére, nem is nagyon teszi már szükségessé az előterjesztések kiküldését sem, ugyanis a blokkokban való szavazás kívülről szemlélve teljes mértékben arról szól, hogy a képviselők ne is szóljanak bele egyáltalán a dolgok folyásába.

Mint a meghívóból is kitűnik, olyan napirendi pontokat tettek egy blokkba, amelyeknek köszönő viszonyuk sincs egymáshoz, így egy képviselő vagy mindet megszavazza, vagy egyiket sem. Mivel Meggyesnek meg van a fideszes többsége, igazán leegyszerűsödik a képviselői munka.

Kérdés még, hogy a képviselők, az eddigi napirendi pontonkénti egy, másfél perces hozzászólása most hogyan alakul?

Forrás: http://egominfo.hu/f_egy_irmutat.phtml?sn=1&ir=4443

Csak néhány példa:

Egy blokkban szerepel A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2004.(IV.29.) esztergomi ör. rendelet módosítása és a helyi adókról szóló 52/2005.(XII.15.) esztergomi ör. rendelet módosítása

Egy másik blokkban pedig: A Komárom-Esztergom Megyei 104 Mentőalapítvány támogatása, Döntés az Esztergom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 585/2007. (VIII. 30.) és 586/2007. (VIII. 30.) öh. számú határozataival kapcsolatban tett törvényességi felhívásról és mellé egy kis PROMTÁVHŐ díjszámítási képlet módosítása...


Mikor áll fel a képviselőtestület és mondja azt: Kiskirályom, ez igy nem mehet tovább!

Aki felelősséggel tud igy szavazni, az vagy nem ismeri a felelősség szó jelentését vagy szimplán HÜLYE.