Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. december 31., hétfő

BUÉK - Egominfós humorbonbon

Az egominfo.hu sziveszteri különszámának hírei

Ellenzéki tiltakozás

Ellenzéki képviselők tiltakozásukat fejezték ki a rájuk nehezedő döntési terhek miatt. A polgármester rendre úgy alakítja ki a napirendek tárgyalását, hogy a döntő szót az ellenzéki képviselők mondják ki. MSZP-s honatyák az ellen is tiltakoztak, hogy a helyi televízióban mindig csak őket hívják. Kérték a főszerkesztőt, hogy a helyi média kiegyensúlyozottsága érdekében adjanak megjelenési lehetőséget Fideszes képviselőknek és intézményvezetőknek is.


Félbehagyta tanulmányait Meggyes Tamás

Erős lakossági nyomásra abbahagyta főiskolai tanulmányait a város polgármestere. A polgármesterükkel minden szempontból elégedett esztergomiak tömegei a több ezer aláírást rejtő levélben arra hívták fel a figyelmét, hogy kár lenne neki eljárogatni olyan messze, mert úgy sincs olyan területe az életnek, amit ne tudna jobban, mint bárki más.

Arról nem írtak a levélben, de az egyik aláíró riporterünknek elmondta, hogy a megspórolt tandíjon inkább tanfolyamot indítanak a környező polgármestereknek, hogy a sikerszériát, melyet városunk már évek óta folytat, tanulmányozni tudják.

A kurzusra erős érdeklődés mutatkozik a tengeren túlról is.


Megoldódott a közlekedési probléma

Kompromisszumos megoldásra jutottak a képviselők a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, a nagy botrányt kavart közlekedési koncepció témájában. 2008. január elsejétől egy hónapig minden utca egyirányú lesz, délről észak felé, és ezt negyedévente változtatják. A döntés a polgármester előterjesztése szerint a vita lezárását is jelenti, de jelentős idegenforgalom növekedést is remélnek tőle, hiszen a turisták a város eddig soha nem látogatott részeivel is megismerkedhetnek.


Példával szolgálunk

A Regionális Közigazgatási Hivatal vezetője egy országos rendezvényen bejelentette, hogy hivatala az Önkormányzati Törvény módosítása ügyében a Parlamenthez fordul. Szakmai megítélése szerint ugyanis az Esztergomban hosszú évek alatt kikísérletezett rendszer - mely szerint két jegyző funkcionál - nagyban segíti a köztisztviselői munkát. Ugyanis amíg egymás kinyírásával vannak elfoglalva, nemigen jut idejük a hivatali munkára, ami nagyban elősegíti a törvényesség megvalósulását.

Szignó

Knapp János szerint a polgármester azért vele irat alá minden fontosabb szerződést, mert tetszik neki az aláírása.


Még mindig üresen áll az új gimnázium épülete

Aggódó levelet juttattak el egyes Istvános szülők a képviselők felé, mert megindult a három éve üresen álló új gimnáziumi épület állagromlása. A képviselők azonnali válaszukban kis türelmet kértek, mert mint írták, nem szeretnék megsérteni az egyházat, hogy idő előtt kiköltöznek az épületből. De addig is javasolták, hogy fakultatív programok keretében ismertessék meg a tanulókkal és a tanárokkal az új gimnáziumi épületet.


Túlzott nyereség az élményfürdőnkben

A Versenyhivatal vizsgálatot indított az esztergomi élményfürdőben. Mint már hírül adtuk, a hivatal figyelmét a piaci viszonyokat jóval meghaladó nyereség hívta fel. A fürdő Felügyelő Bizottsága már lépéseket javasolt a tulajdonosok részére a túlzott bevételek visszaszorítására. Ennek egyik eleme a vendégek párkányba való irányítása, de fontolgatják Lengyel József volt vezérigazgató visszahívását is.


Határon átnyúló segítség

Az Ister-Granum határon átnyúló projekt keretén belül az esztergomi élmény-, gyógy- és termálfürdő nyereségéből kerül fejlesztésre a párkányi Vadas fürdő. A két hete aláírt együttműködés többek között arról is rendelkezik, hogy a Vadas fürdő felfutásáig az esztergomi fürdőbe érkező vendégek egy részét átirányítják Párkányba. Ez segítene egyébként az esztergomi fürdő zsúfoltságának megoldásában is.


A változtatási tilalom oka a Várhegyen

Meggyes egy baráti borozgatáson elmondta, hogy azért rendelt el változtatási tilalmat a Várhegyre, mert arra szerette volna rábírni az egyházi vezetőket, hogy a Bazilika alatti pincékből inkább szaunákat csináljanak. Ugyanis, mint barátainak elmondta, tanulmányai során olvasta, hogy török kori alagutak szelik át a várost, és ezeket felhasználva szerette volna összekötni a szaunákat az élményfürdővel.


A hosszabb ülésekért

Több képviselő tiltakozását fejezte ki Esztergom város jegyzőjénél, mert megítélésük szerint a képviselő-testületi ülések rövidsége már-már veszélyezteti a hatékonyságot. Beadványukban azt is kifogásolták, hogy olyan korán kapják meg az előterjesztéseiket, hogy mire sor kerül az ülésre, már el is felejtik, hogy mit olvastak.

Dorog is szeretne kastélyt Erdélyben

Dorog városa értékesítette a pilismaróti volt úttörőtábort, mondván szégyen, hogy egy ilyen, a múltból itt maradt csökevényben kénytelenek üdültetni a gyerekeket. Tittmann János polgármester megbeszéléseket folytat Kolumbán Györggyel és Koditek Pállal, hogy szereznének-e nekik is egy kissé romos, de legalább 800 kilométerre levő kastélyt.

A vételár forrását a dorogi képviselőtestület a volt úttörőtábor értékesítéséből befolyt összegben jelölte meg.

Adózni szeretnének az esztergomi zártkert tulajdonosok

Kiskerttulajdonosok csatlakoztak a Széchenyi téri lakók demonstrációjához, mert szerintük igazságtalan, hogy tőlük nem vonnak adót, pedig az ott termelt zöldségek bevételéből bőven juthatna a város kasszájába.

Demonstráció a Széchenyi térért

Széchenyi téri lakosok zászlókkal és transzparensekkel vonultak a Polgármesteri Hivatal elé, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a téren elviselhetetlenné váló zaj és forgalom miatt.

Különösen nehezményezik a már szinte nonstop rendezvények, a szórakozóhelyek és a kerthelyiségek zaját.


Ebben is elsők vagyunk

Esztergom város honlapja nyerte a kisvárosok honlap versenyét. A zsűrinek különösen tetszett a hírek sokasága, a sokoldalúság, és a kiegyensúlyozott tájékoztatás. A zsűri elnöke kiemelte, hogy az aktualitás pálmáját a hónapokig vezető hírként közölt Kik lőttek 56-ban a Parlamentnél c. könyv bemutatása vitte el.


Megkérdeztük a város képviselőit, mit tartanak az év legsikeresebb döntésének

Meggyes Tamás: Mind az volt, szerénytelenség nélkül mondhatom, egyszerűen nem tudok rosszul dönteni.

Knapp János: Azokat a döntéseimet sorolnám ide, amikor egyetértettem Meggyes Tamással.

Német József: Sajnos, nagyon rövid időt adtak a válaszadásra, nem tudtam még elérni Meggyes Tamást. Őszintén sajnálom.

Koditek Pál: Amikor kifaroltam Meggyes mögül. Aki követni tudta életutamat, láthatta, mindig időben váltottam. Ez a titkom.

Petrovics János: Namármost, ha még egyszer feltenné a kérdést…..

Kiss Tamás: Inkább igyunk meg valamit a Napos oldalon.

Kálmán Sándor: Nem is értem a kérdést, egyértelmű, hogy minden szavazásom Kertvárost és a polgármestert szolgálja.

Kolumbán György: Vargyas

Petróczi Gyula: Minden döntésem sikeres volt, de külön büszke vagyok Szentgyörgymező elzárására.

Eck Alajos: A mindenható a megmondhatója.

Ivanov Mihály: Miért? Már döntöttünk?

Dr. Osvai László: A kórházzal kapcsolatos döntéseim mind azok voltak, nem is értem, miért nem én vagyok már az igazgató. Pedig sokat teszek érte.

Pócsföldi József: Ezt nem tudnám így most megmondani, nem nagyon bírom követni a döntéseket. Talán ha a hidegtálakról kérdeznének.

Horváth Mihály: Nem érek rá most válaszolni, a lavírozással nagyon el vagyok foglalva.

Szalma László: A feleségem ugye, szeretném, ha még maradhatna vezető, így aztán szerintem is mind sikeres volt.

Miavecz Jenő: Amikor végleg úgy döntöttem, hogy a szocialisták és a liberálisok nem is támogattak engem a választásokon.

Horányi László: Senkivel sem szeretnék vitatkozni, így aztán mindenkivel egyetértek.

Winkfein Csaba: Melyik képviselőségemre kérdez? Ja, hogy erre! Egyszerűen nem érek rá nyomon követni, tudja, annyira elfoglalt vagyok.

Mihályi László: Horváth mit válaszolt?

Dr. Jónás László: A Trianoni tárogató. Ja, hogy az nem az idén volt?

Dr. Varga Győző: Nem tudom, mert már eljöttem akkor.

Nyíri Attila: Nem mindegy? Úgy is leszavazták.

Kínál Katalin: Az MDF minden döntése normális, így az enyém is.