Mibe fog Meggyes belebukni?

2007. október 19., péntek

Törvénysértő az István Gimnázium igazgatóhelyettesi státuszának megszüntetése


A Képviselő-testület augusztus 30-i ülésén polgármesteri előterjesztésre tárgyalta az István Gimnázium igazgatóhelyettesi státuszának megszüntetését. A vita végén a polgármester szavazásra bocsátotta a javaslatát, amely nem kapta meg a többséget. Ekkor Meggyes Tamás szünetet rendelt el, és azt követően újra szavazásra tette fel a kérdést. Ekkor a frakciója tagjai már megszavazták az előterjesztését.

A Közigazgatási Hivatal állásfoglalása szerint a Testület a döntésénél megsértette saját Szervezeti és Működési Szabályzatát, ezért törvényességi felhívással élt.

Az SZMSZ ugyanis kimondja, hogy egy szavazást csak abban az esetben lehet megismételni, ha a szavazás eredménye vitássá válik. A testületi ülésről készült jegyzőkönyv szerint viszont itt ilyen helyzet nem állt elő, csupán a polgármesternek nem tetszett a döntés végeredménye.

Kérdés, hogy az elmúlt időszak tüntetései és történései fényében hogyan értékelik a képviselők a döntésük minősítését, eleget tesznek-e felszólításnak, és megszüntetik-e a törvénysértést, vagy továbbra is büntetik a gimnáziumot, és fittyet hánynak a törvénynek?